Székhely: 5235 Tiszabura-Pusztataskony, Szapáry Gy. u. 1.

igazgató: Pikula Zoltán

Telephely: Lakóotthon 5340 Kunhegyes, Nagykakatszél u. 10.

Telephely: Lakóotthon 5340 Kunhegyes, Jósika u. 1.

Telephely: Lakóotthon 5340 Kunhegyes, Tomaji u. 5/a.

Telefon: +36-59-535-010

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: http://topartiotthon.hu

 

A Tóparti Otthon 189 férőhelyen nyújt értelmi fogyatékos személyek számára ápoló-gondozó otthoni, illetve rehabilitációs intézményi szolgáltatást. Az összes kapacitásból 155 férőhely a pusztataskonyi székhelyen, további 34 férőhely Kunhegyes városban 3 lakóotthon keretében működik. A székhelyen 153 férőhely ápoló-gondozó otthoni, 2 férőhely rehabilitációs intézményi elhelyezést nyújt.

A fogyatékos otthoni részleg végzi súlyos és középsúlyos értelmi, valamint értelmi és más fogyatékossággal élő 18. életévet betöltött, állandó és folyamatos ápolást igénylő személyek ápolását és gondozását.

A rehabilitációs intézményi részleg biztosítja azoknak a rászoruló, 18. életévet betöltött enyhe, illetve középsúlyos értelmi fogyatékos személyeknek az elhelyezését, akiknek az oktatása, képzése, átképzése és rehabilitációs foglalkoztatása csak intézményi keretek között valósítható meg.

A lakóotthonokban 18. életévet betöltött, önellátásra legalább részben képes igénybevevők életkorának, egészségi állapotának és önellátása mértékének megfelelő ellátást nyújtanak. A lakóotthoni kapacitás egy része ápoló-gondozó célú, egy része rehabilitációs célú szolgáltatást nyújt. 

Az intézmény célja az értelmi fogyatékos ellátottak részére olyan harmonikus életforma megteremtése, amelyben lehetőségük nyílik egyéni képességeik kibontakoztatására, tartalmas közösségi tevékenységekre, a szabadidő hasznos eltöltésére, valamint a társadalomba való beilleszkedésre. E célok elérése érdekében szervezett fejlesztő foglalkozásokat, jövedelmet is biztosító munkatevékenységeket, illetve változatos szabadidős programokat szerveznek az itt élők számára.