Székhely: 5000 Szolnok, Liget u. 27.

igazgató: Szummer Tibor

Telephely: Napvirág Lakóotthon 5000 Szolnok, Liget u. 12.

Tiszavirág Lakóotthon 5000 Szolnok, Thököly út 7.

Telefon: + 36-56-421-410

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: http://www.ligetotthon.hu

 

A Liget Otthon Szolnokon, könnyen megközelíthető, csendes városrészben található.

A 2014-ben Európai Uniós pályázat segítségével korszerűen felújított székhelyen lévő épületben 40 férőhelyen biztosítanak teljes körű ellátást azoknak a fogyatékkal élő személyeknek, akik önálló életvitelre nem alkalmasak vagy otthonukban nem gondozhatóak. Emellett két lakóotthonban, összesen 24 férőhelyen élnek önállóbb életvezetésre képes ellátottak.

A gondozási alapszolgáltatásokon túl az intézmény dolgozói nagy hangsúlyt fektetnek az ellátottak szabadidejének hasznos eltöltésére. Az itt élőknek lehetőségük van tartalmas közösségi tevékenységekre, egyéni képességeik kibontakoztatására, valamint a társadalomba való beilleszkedésre. E célok elérése érdekében fejlesztő foglalkozásokat, és jövedelmet is biztosító munkatevékenységeket, illetve változatos szabadidős programokat szerveznek számukra.

 

Az ellátottak aktívan bekapcsolódnak Szolnok város életébe, továbbá a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület tevékenységébe. Részt vesznek ezen szervezetek nemzetközi, országos és regionális rendezvényein. A színjátszó csoport több országos elismerést kapott.