Székhely: 5200 Törökszentmiklós, Deák F. u. 100.

Igazgató: Tóth Pál

Telephely: 5231 Fegyvernek, Angolkert u. 1.

Telefon: +36-56-590-460

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: http://angolkertotthon.uw.hu

 

 

Az intézmény székhelye jól megközelíthető helyen, Törökszentmiklós belvárosához közel található. A székhelyen működő pszichiátriai betegek ápoló-gondozó otthoni részlege 150 férőhelyen gondoz 18. életévet betöltött krónikus pszichiátriai betegeket, akik akut gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, és egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására segítséggel sem képesek.

Szintén a székhelyen működik a 20 férőhelyes pszichiátriai rehabilitációs részleg, ahol az ellátottak részére képzési, munka jellegű, illetve terápiás foglalkoztatást szerveznek, előkészítik a családi és lakóhelyi környezetbe történő visszatérést.

Az intézmény fő célkitűzése olyan otthon teremtése az itt élők számára, ahol lehetőség van fizikai-mentális állapotuk megtartására és javítására, terápiás és szabadidős tevékenységek gyakorlására, valamint az önálló életre való felkészülésre. Ennek megvalósulása érdekében változatos foglalkozásokkal, szabadidős sport és kulturális tevékenységekkel segítik elő az igénybevevők fizikai és mentális egészégének megtartását. 

Az intézmény fegyverneki telephelyén, parkosított környezetben áll az akadálymentes kialakítású egykori kúria épülete, amely 68 férőhellyel szolgál az idősek elhelyezésére. A telephelyen olyan nyugdíjkorhatárt betöltött idős személyek ápolását, gondozását végzik, akiknek az egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, valamint olyan 18. életévet betöltött személyek ápolását és gondozását, akik betegségük miatt önmagukat nem tudják ellátni. Az intézmény az ellátottak számára családias körülmények között gondoskodik az egyénre szabott bánásmódról, a szabadidő tevékeny eltöltésének feltételeiről, a családi és társadalmi kapcsolatok fenntartásáról.