Székhely: 5300 Karcag, Zöldfa u. 48.

mb. gazgató: Szabó Ágnes

Telephely: Lakóotthon 5300 Karcag, Sándor u. 35.

Telefon:+36-59-311-916

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: http://www.golyalap.pcbolt.info.hu

 

 

A Gólyafészek Otthon 170 férőhelyen értelmi fogyatékos, illetve halmozottan fogyatékos kiskorúak állandó és folyamatos ápolását és gondozását végzi.

Szabad kapacitás esetén 18. életévet betöltött súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékos, illetve értelmi és egyéb fogyatékosságban szenvedő személyek számára ápoló-gondozó célú szolgáltatást nyújt. A kiskorúak és felnőttkorúak arányát a mindenkori elhelyezési igények határozzák meg.

Az intézmény külön telephelyen Karcag városban 13 férőhelyen lakóotthoni ellátást nyújt az önállóságra nagyobb fokban képes ellátottak részére. 

Az intézmény fő célja a súlyosan sérült gyermekek és fiatalok számára otthon teremtése, ahol a családias légkörön túl biztosított az ápolás-gondozás, gyógyítás és fejlesztés. Az intézmény ellátja a gyermekek korai fejlesztését. A nagykorú ellátottak számára munka-rehabilitációs és terápiás foglalkozásokat szerveznek, illetve lehetőséget nyújtanak a szabadidő tartalmas, az egyéni képességeket előtérbe helyező eltöltésére.